Doktorlar, tavuk etinin çok miktarda vitamin içerdiğini belirtiyor: A, C, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9.
Amerikalı bilim insanlarıları, düzenli tavuk suyu tüketiminin vücudun viral enfeksiyonlara ve solunum yolu hastalıklarına karşı direncini artırdığını keşfetti. Tavuğun başka ne işe yaradığını ve her gün tavuk eti yerseniz neler olacağını size anlatıyoruz.
Tavuk eti ne işe yarar?
Tavuk eti vücudumuz için değerli protein içeren ürünlere aittir. Sonuçta vücudumuzda meydana gelen tüm süreçler, protein parçalanmasının son bileşiği olan amino asitler etrafında inşa edilmiştir. Vücudumuzu oluşturan tuğlalar gibidirler. Ve bunlar yeterli olmayınca hastalanmaya başlıyoruz. Ve tavuk vücudumuza bu bileşikleri sağlayabilir çünkü tüm amino asitleri ve ayrıca bitkisel proteinlerde bulunmayan yeri doldurulamaz olanları içerir.
Ayrıca tavuk eti, magnezyum, potasyum, kalsiyum, manganez, çinko, fosfor gibi bir dizi vitamin ve mineral içerir. Yüz gram tavuk vücuda günlük protein, yağ ve karbonhidrat oranı sağlar.
Her gün tavuk yerseniz vücuda ne olur?
Ekstra kilogram gidecek. Kolayca sindirilen, bağırsaklara aşırı yüklenmeyen, vücutta fazla kilo birikmeyen en faydalı ettir. Metabolizmayı hızlandıran selenyum, magnezyum, kalsiyum içerir. Ve amino asit lösin, kas dokusunun büyümesini harekete geçirir ve vücuttaki fazla yağı yakar.
Enerji ile şarj olur. Kronik yorgunluk hissediyorsanız veya bir hastalıktan kurtulmanız gerekiyorsa tavuk göğsü ve et suyu size yardımcı olacaktır. Bu hafif tabaklar, gücü mükemmel bir şekilde geri kazandırır ve uzun süre boyunca enerjiyi şarj eder.
Cildin ve saçın durumu iyileşir. Tavuk suyu, cildin elastikiyetine, saçın gücüne ve parlaklığına katkıda bulunan çok sayıda kolajen içerir. Ayrıca böyle bir yemek kemik dokusunu ve tırnakları güçlendirir. Ev yapımı tavuktan et suyu pişirmek en iyisidir, çok fazla kolajen ve vitamin içerecektir.
Sinirlilik ortadan kalkacaktır. Tavuk, sinir sistemimiz üzerinde olumlu etkisi olan, uyku kalitesini artıran ve gerginliği azaltan bir dizi B vitamini içerir. Tavukta bulunan amino asitler mutluluk hormonu olan serotoninin üretilmesine yardımcı olur. Onun yardımıyla kendimizi rahat ve mutlu hissederiz, kaygı hissi ortadan kalkar.
Kalbin çalışması normalleştirilir. Tavukta bulunan magnezyum kalp kasını güçlendirir ve kan damarlarının elastikiyetini artırır. Yararlı maddeler ve eser elementler kan basıncını normalleştirir, “kötü” kolesterol seviyesini düşürür ve kalp hastalıklarının gelişmesini önler.